Θρίλερ πάνω από την Κρήτη: Η απειλή για βόμβα και τα ελληνικά μαχητικά

0
30

Δραματικές στιγμές με αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας, που είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, με κατεύθυνση το Ισραήλ και αναστάτωσε την Κρήτη.

Ένα αληθινό θρίλερ έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον ουρανό του Ηρακλείου στην Κρήτη, εξαιτίας ενός αεροπλάνου με προορισμό το Ισραήλ γύρω από το υπήρχε η υποψία αεροπειρατείας ή ύπαρξης βόμβας.

Όπως τονίζει το Creta24, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν πάνω από τη Μήλο και μετά από πληροφορίες ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα ή να εκτυλίσσεται αεροπειρατεία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού κι αμέσως δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση. Το αεροσκάφος συνόδευσαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι την είσοδό του στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Στο μέσον της διαδρομής του ισραηλινού αεροσκάφους, στα δυτικά της Κρήτης, την πτήση της ELAL, όπως επιβεβαιώνουν και πηγές της ιστοσελίδας Cretalive.gr, ανέλαβαν να συνοδεύσουν δύο άλλα F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Καστέλι Κρήτης.

Τα δύο πρώτα ελληνικά F-16 επέστρεψαν στη βάση τους στον Άραξο και το ισραηλινό αεροσκάφος συνόδευσαν τα άλλα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι η πτήση της ELAL να βγει με ασφάλεια από το FIR Αθηνών. Ο συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία έληξε περίπου στις 09:00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Περίπου μία ώρα αργότερα το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Πηγή: madata.gr