Θρίλερ στην Πάτρα: Ο θάνατος της μικρής Μαλένας στο μικροσκόπιο – Οι έρευνες και οι αναρτήσεις

0
60

Νέα στοιχεία για την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

 Όπως επισημάνθηκε και νωρίτερα, οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον θάνατο του πρώτου κοριτσιού, της μικρής Μαλένας, το 2019. Πρόκειται να ερευνήσουν τυχόν λάθη, κενά και παραλείψεις. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι καταθέσεις των ιατροδικαστών θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, όπως και των γιατρών που είχαν εμπλακεί στις νοσηλείες του κοριτσιού. Στόχος είναι να απαντηθούν, έστω και τώρα, τυχόν κενά στην τότε έρευνα και να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα.

Η μικρή Μαλένα κατέληξε τον Απρίλιο του 2019 στο νοσοκομείο Παίδων. Το ereportaz.gr δημοσίευσε την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, όπου αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του παιδιού. Η αναφορά αυτή είχε επισημανθεί κάτω από την ένδειξη “κακώσεις”. Σημειώνεται ότι οι μικροεκδορές αυτές, θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί λόγω ακριβώς της νοσηλείας του κοριτσιού και να σχετίζονταν ακόμη και με κάποιο σωληνάκι που της είχε τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το στομάχι του κοριτσιού ήταν κενό, ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε “εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” καθώς και έντονο “πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση”. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”. Η ιατροδικαστής στο τελικό συμπέρασμα σημειώνει: “Σύμφωνα με το πρωτόκολλο εργασίας του εργαστηρίου στο εξετασθέν βιολογικό υλικό του πτώματος της παραπάνω δεν διακριβώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες, καθώς και οινοπνεύματος”.

Στο “μικροσκόπιο” αναρτήσεις στα social media
Την ίδια ώρα, στο “μικροσκόπιο” των Αρχών φαίνεται πως βρίσκονται οι αναρτήσεις της μητέρας στα social media, όσο και οι καταθέσεις στενών συγγενών του ζευγαριού.

Σύμφωνα με το mega, η 33χρονη μητέρα μιλούσε για προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε αναφέρει ποτέ σε γιατρούς που την είχαν ρωτήσει.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, σχετικά με την επιλογή των μονόκλινων δωματίων για τη νοσηλεία των κοριτσιών, οι γιατροί που είχαν χειριστεί τον αιφνίδιο θάνατο της Μαλένας το 2019, είχαν αναφέρει πως γνώριζαν ότι η 33χρονη μητέρα ήταν καρκινοπαθής. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν είχε δηλωθεί κάπου επίσημα και δεν προκύπτει από εξετάσεις.

Στο ρεπορτάζ έγινε αναφορά και σε συγκεκριμένο περιστατικό που φέρεται να συνέβη και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης της μικρής Τζωρτζίνας, στο νοσοκομείο Παίδων.

Πάτρα: Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών της Τζωρτζίνας που θα ρίξουν φως στο μυστήριο

Η ιατροδικαστική υπηρεσία διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφόρησαν και σύμφωνα με τι οποίες το κοριτσάκι είχε εισπνεύσει πριν πεθάνει τοξικό αέριο.
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζινας , αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της και να δώσουν απαντήσεις στο θρίλερ που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες θα αποτελέσουν κλειδί και θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Χθες η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών διέψευσε με ανακοίνωση της σενάρια σύμφωνα με τα οποία η Τζωρτζινα έχασε τη ζωή της αφού εισέπνευσε τοξικό αέριο.

Τι λέει ο κουμπάρος του ζευγαριού
«Δεν τα πιστεύει ούτε αυτός. Δεν θέλει να πιστέψει μάλλον ότι η ίδια η γυναίκα του μπορεί να έχει κάνει κάτι.Τουλάχιστον για το Μάνο βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καθαρός.Τελείως. Ε τη μητέρα λένε όλοι .. Αλλά κι εγώ δεν το πιστεύω όμως ότι μπορεί να ΄ναι η Ρούλα . Βέβαια δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά έτσι ?Εντάξει είναι αυτό που λένε ότι συναισθηματικά θα μπορούσε να δείξει πιο πολύ σαν πόνο», δήλωσε ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Ο ταξίαρχος,  Θανάσης Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στα «σκοτεινά» σημεία της υπόθεσης, και εξέφρασε την άποψη, ότι υπάρχει ανθρώπινο χέρι πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών.

«Εγώ συγκλίνω στην άποψη ότι εδώ κάποιοι βάλανε στο στόχαστρο αυτή την οικογένεια, αυτά τα παιδιά και αυτούς τους γονείς. Θέλω να πιστεύω ότι υπήρχε ανθρώπινο χέρι,θέλω να πιστεύω κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατερινόπουλος.

Η μητέρα έχει ευθέως δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να υποβληθεί σε ψυχιατρική εκτίμηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από το σύνδρομο “Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου”, μια ψυχική διαταραχή όπου o φροντιστής προκαλεί συμπτώματα σοβαρής ασθένειας σε ένα εξαρτημένο από εκείνον άτομο, παιδί ή ηλικιωμένο.

Μετά την ανακοίνωση των τοξικολογικών εξετάσεων καταθέσεις θα δώσουν στο τμήμα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αθηνών οι ιατροδικαστές , οι θεράποντες γιατροί και τελευταίοι οι άτυχοι γονείς που μέσα σε τρία χρόνια έχασαν και τα τρία παιδιά τους.

Πηγή: madata.gr