Τι απάντησε η Θεοδωρίδου στη Λινού για τον εμβολιασμό των 30άρηδων με AstraZeneca

0
30

Ερώτηση σχετικά με τη σημερινή τοποθέτηση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού για το εμβόλιο της AstraZeneca, δέχτηκε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, η κ. Λινού διατύπωσε την άποψη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες. “Πρέπει να εμβολιαστούν οπωσδήποτε οι 30άρηδες, αλλά το AstraZeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου, όπου το έχουν εγκρίνει, είναι για μετά τα 55 έτη. Δεν ξέρω γιατί η επιτροπή και η πολιτεία το έκαναν αντίστροφα. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50. Η πιθανότητα να πάθει κάτι μια κοπέλα στα 30 είναι πάρα πολύ μικρή, είτε νοσήσει είτε εμβολιαστεί. Σε αυτή την ηλικία, αυτός ο αμελητέος κίνδυνος είναι ίδιος, είτε περιμένει να νοσήσει είτε περιμένει να εμβολιαστεί”, ανέφερε η κ. Λινού.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση της κ. Λινού, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε: “Με όλο τον σεβασμό στην καθηγήτρια κ. Λινού, κάθε χώρα καθορίζει το πρόγραμμά της με τα δικά της στοιχεία, τις δικές της ανάγκες” για να προσθέσει: “Κάθε χώρα έχει το δικό της πρόγραμμα και ποικιλία στην ηλικία που έχει αποφασίσει να εμβολιάζει, όπως και υπάρχουν και πάρα πολλές χώρες οι οποίες εμβολιάζουν χωρίς κανέναν περιορισμό από την ηλικία των 18 ετών και άνω”.

Επομένως, συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρίδου “η προσπάθεια της χώρας μας είναι και ο νέος πληθυσμός να εμβολιαστεί. Είναι ο πληθυσμός με τη μεγάλη κινητικότητα που θέλουμε γρήγορα να ανοσοποιηθεί”.

Πηγή: madata.gr