Τι απέγινε η Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε με πλακάτ στο στούντιο την ώρα των ειδήσεων

0
38

Αγωνία για την τύχη της δημοσιογράφου Μαρίνα Οβσιανίκοβα η οποία εισέβαλε σε ρωσικό δελτίο ειδήσεων, διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το βίντεο με την Οβσιανίκοβα να εισβάλλει στον τηλεοπτικό αέρα του ρωσικού

τηλεοπτικού σταθμού Channel One, εν ώρα μετάδοσης του δελτίου ειδήσεων, κρατώντας ένα πλακάτ με αντοπολεμικά μηνύματα κάνει από χθες το γύρο του κόσμου. Όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο, μην πιστεύετε την προπαγάνδα, σας λένε ψέματα εδώ, έγραφε το πλακάτ.

Η δημοσιογράφος, όπως σημειώνει το BBC,δηλώθηκε αγνοούμενη κατά τη διάρκεια της νυχτας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συληφθεί. «Η τύχη της είναι πλέον άγνωστη», γράφει το BBC.

 Ο δικηγόρος της, Pavel Chikov, έγραψε στο Twitter ότι δεν μπόρεσε να βρει την πελάτισσά του.

  «Η Marina Ovsyannikova δεν έχει βρεθεί ακόμη. Είναι κρατούμενη για περισσότερες από 12 ώρες», ανέφερε το πρωί της Τρίτης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η αρχική αστυνομική έρευνα «δεν παρέχει λόγους για κράτηση και φυλάκιση».

Η αστυνομία τη συνέλαβε με βάση ένα νέο νόμο που απαγορεύει να αποκαλείται «εισβολή» η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία ή να διαδίδονται «ψευδείς ειδήσεις» (σσ κατά το Κρεμλίνο ψευδείς ειδήσεις) σχετικά με τη σύγκρουση.

Αν και οι αυστηρότερες ποινές συνεπάγονται πιθανή ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών, ο κ. Τσίκοφ δήλωσε ότι στην κ. Οβσιάννικοβα είναι πιθανό να επιβληθεί πρόστιμο 30.000 έως 60.000 ρούβλια (205- 410 λίρες).

 Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της Οβσιανίκοβα. «Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.
 
 
 

Πηγή: madata.gr