Τι ισχύει για επίδομα παιδιών, ενοίκια και εστίαση – Αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου από εστιάτορες

0
42

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησαν ο δικηγόρος, Κώστας Τσουκαλάς, η δικηγόρος και εργατολόγος, Μαρλέν Ασημακοπούλου, ο φοροτεχνικός, Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς για το επίδομα παιδιών, τα ενοίκια και το μέλλον της εστίασης.
Όπως υποστήριξαν οι καλεσμένοι της εκπομπής, στις αιτήσεις για το επίδομα παιδιών, τυχόν διορθώσεις ή αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι απαραίτητη αφενός η φυσική παρουσία και αφετέρου η επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΑ. Η 1η διμηνιαία δόση θα πληρωθεί στις 31 Μαρτίου. Ειδικότερα, ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε πως η προθεσμία δε λήγει αλλά πάει μέχρι τέλος του χρόνου.

Για την εστίαση, ο κ. Καββαθάς υποστήριξε πως θα κατατεθούν αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου για τον χαμένο τζίρο όλων αυτών των μηνών και πως ο κλάδος της εστίασης θα ανοίξει στην καλύτερη των περιπτώσεων προς τα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα, δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια με τεχνικά μέσα να λειτουργήσουν οι αίθουσες πελατών για τα καταστήματα που δε διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

«Ο Γολγοθάς έχει ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα και δεν ξέρω αν θα τελειώσει με την Ανάσταση στις 2 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ενοίκια, ο κ. Καββαθάς και η κυρία Ασημακοπούλου υποστήριξαν ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για αύξηση των ενοικίων από πολλούς ιδιοκτήτες.

Αναφορικά με το σχέδιο παράτασης της μείωσης, αυτό αφορά στην ολική απαλλαγή των κλειστών επιχειρήσεων για τους μήνες Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο, αλλά με βάση το νέο σχέδιο, η μείωση αυτή θα ισχύσει και τους μήνες Απρίλιο με Μάιο.

Οι ιδιοκτήτες θα εισπράξουν το 80% των ενοικίων, ενώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, θα υπάρξει μείωση 40% και αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες με το 20% του ενοικίου.

https://www.megatv.com

Πηγή: madata.gr