Τι συμβαίνει με τον Ερντογάν: Τα σενάρια για την υγεία του μετά την κατάρρευση

0
86

Ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία για την υγεία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την «κατάρρευσή» του κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδινε.

Η πρώτη αντίδραση για την υγεία του προέδρου ήρθε από συνεργάτες του, που έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του.

Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ο Ερντογάν, με μήνυμα στο Twitter, τόνισε πως είναι καλά, αλλά σήμερα θα αναγκαστεί να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις, μετά από εντολή των ιατρών του. Αντικαταστάτης του θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του αγαπημένου μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου για τις ευχές και τις προσευχές τους για περαστικά λόγω της μικρής δυσφορίας που είχα κατά τη διάρκεια εκπομπής εξαιτίας του πολυάσχολου προγράμματός μου.

Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να συναντηθώ σήμερα με τους αδελφούς και τις αδελφές μου από το Kırıkkaleli, το Yozgat και το Sivas. Ζητώ συγγνώμη. Ο αντιπρόεδρος Fuat Oktay θα παραστεί εκ μέρους μας.

Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος ψηλά.

Με την ευκαιρία αυτή, εύχομαι υγεία, ειρήνη και ευημερία σε όλους τους πολίτες μου».

 Αμέσως μετά το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν είχε γράψει στο Twitter «Δόξα τω Θεώ, ο πρόεδρός μας είναι καλά στην υγεία του», όμως, οι εικόνες με τον έντρομο παρουσιαστή πυροδότησαν τις φήμες πως η υγεία του Ερντογάν είναι κλωνισμένη.

Χθες, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, με την εκπομπή να διακόπτεται προσωρινά.

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν επανεμφανίστηκε, λέγοντας πως έχει ένα κρύωμα.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της εκπομπής, ενώ ο αρχισυντάκτης του Ülke TV Χασάν Ουζτούρκ έκανε μια ερώτηση, φάνηκε ότι ο Ερντογάν δυσκολευόταν να καταπιεί και κοίταξε προς κάποια μέλη της ομάδας του.

Στη συνέχεια η κάμερα στράφηκε στον Ουζτούρκ και ο Ερντογάν δεν εμφανίστηκε ξανά στην οθόνη. Όταν ο δημοσιογράφος συνειδητοποίησε ότι ο Πρόεδρος αισθανόταν άβολα ενώ έκανε την ερώτησή του, αρχικά δίστασε και στη συνέχεια φώναξε στον σκηνοθέτη, «πάμε σε διαφημίσεις».

Ο Χασάν Ουζτούρκ, αναποφάσιστος, σηκώθηκε και επιχείρησε να πάει προς τον Ερντογάν, αλλά στη συνέχεια έκατσε ξανά.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η εκπομπή συνεχίστηκε. Πριν συνεχίσει να απαντά και πάλι στις ερωτήσεις, ο Ερντογάν είπε πως «χθες και σήμερα υπήρξε είχε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Είχα ένα κρυολόγημα. Είπα μάλιστα ‘μήπως πρέπει να το ακυρώσουμε’, αλλά μετά είπα ‘το υποσχεθήκαμε, ας έρθουμε’. Ζητώ τη συγχώρεσή σας και τη συγχώρεση του κοινού». Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Πηγή: madata.gr