Τι συνέβη όταν μια πόλη έδωσε σε κάθε δέντρο από μια διεύθυνση e‑mail

0
396

Η χρησιμότητα των δέντρων για τον πλανήτη και τη ζωή μας είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι βασικά ο αέρας που αναπνέουμε. Βέβαια, έχουν και άλλες χάρες. Είναι πανέμορφα και μας προσφέρουν σκιά και ένα μέρος για να ξαποστάσουμε και να αισθανθούμε πιο ασφαλείς.
Θα στέλνατε ποτέ e-mail σε ένα δέντρο; Το 2015, η πόλη τς Μελβούρνης αποφάσισε να δώσει διευθύνσεις e-mail σε 70 χιλιάδες δέντρα. Σκοπός της ήταν να παίρνουν με αυτόν τον τρόπο αναφορές από πολίτες για την κατάστασή τους. Αλλά δεν έγινε μόνο αυτό…

 Οι κάτοικοι της Μελβούρνης αλλά και από όλον τον κόσμο έγραφαν ερωτικά γράμματα στα δέντρα. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ως μια «μη αναμενόμενη αλλά θετική συνέπεια». Μπορεί ο σκοπός του να δώσουν μια ταυτότητα μέσω μιας διεύθυνσης e-mail σε κάθε δέντρο για να ελέγξουν πιο εύκολα τις ζημιές, αλλά όταν τα μηνύματα άρχισαν να έρχονται, οι άνθρωποι προτιμούσαν να μιλούν για την αγάπη τους και τον θαυμασμό τους σε αυτά.

Μοιράστηκαν ιστορίες για το πως τους βοήθησαν σε κακοκαιρίες ή σε μέρες χωρίς διάθεση. Κάποια από τα δέντρα μάλιστα έστειλαν απαντήσεις. Πάντως, απ’ ότι φαίνεται οι κάτοικοι της Μελβούρνης έχουν από πολύ παλιά μια ιδιαίτερη σχέση με τα δέντρα. Το 1880, έγραφαν στο δημοτικό συμβούλιο εκλιπαρώντας το να φυτέψει ευκαλύπτους στην πόλη, για να απορροφήσουν τα αέρια που παράγονταν από ένα κοντινό εργοστάσιο.

 Μην ξεχνάτε να αγαπάτε τα δέντρα λοιπόν, γιατί υπάρχουμε χάρη σε αυτά…

e-daily

Πηγή: madata.gr