Την Πέμπτη τελικά η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου – Γιατί μετατέθηκε

0
28

Την Πέμπτη τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Από ό,τι έχει γίνει γνωστό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μεταβεί μεν αύριο στην Τουρκία, βάσει του αρχικού προγράμματος, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαροθολομαίο, στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο ο κ. Δένδιας θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα καθώς το απόγευμα της Τετάρτης θα διεξαχθεί η έκτακτη διυπουργική (Εξωτερικών και Άμυνας) τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν, γεγονός που, εννοείται, απαιτεί τη συμμετοχή αμφότερων των υπουργών Εξωτερικών.

Θεωρείται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη σηματοδοτεί μία ακόμη κίνηση επαναφοράς των ΗΠΑ στον διεθνή τους ρόλο. 

Έτσι, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί τελικά την Πέμπτη 15 Απριλίου στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00).

Η μεταβολή στην ημερομηνία της συνάντησης έγινε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του.

kathimerini

Πηγή: madata.gr