Την ΠτΔ επισκέφθηκε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης

0
118

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε, στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τον είχε συνεχάρη για την εκλογή του, ωστόσο η ημίωρη συνάντηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, αλλά είχε κι ουσιαστικό περιεχόμενο.

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Σωτηρία: Ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το εμβόλιο

Μετά το τέλος την συνάντησης ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πώς συζήτησε με την κυρία Σακελλαροπούλου για την προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επίσης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη πρωτοβουλία του να θέσει στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέμα εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία. «Είναι αδιανόητο μία χώρα, η οποία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά είναι και ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή από τον Νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή, να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε πώς ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία συνεννόηση και μία σύνθεση απόψεων για μεγάλα θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια. «Είναι κρίσιμο όλα τα κόμματα σε αυτή την περίοδο να σκεφτούν ότι η σταθερότητα της περιοχής είναι πάρα πολύ κρίσιμη», σημείωσε.

Τέλος, είπε πως συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες, την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της πανδημίας». «Πρέπει αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια», τόνισε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr