Το Anadolu μεταφράζει στα ελληνικά τις δηλώσεις Ερντογάν!

0
75

Σε μια κίνηση έκπληξη προχώρησε το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu, το οποίο ανήρτησε στο Twitter μεταφρασμένο απόσπασμα στα ελληνικά, από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Το επίμαχο tweet έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα τουρκικά social media με χρήστες να διερωτώνται σε σχόλιό τους κάτω από την ανάρτηση ” αν έχουν μπει σε τουρκικό ή ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων”. Την ίδια στιγμή έχουν μπει και σχολιάζουν και Έλληνες χρήστες με τη συζήτηση κάτω από την ανάρτηση να έχει “ανάψει” για τα καλά.

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται και βίντεο το οποίο επίσης έχει υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου, ενώ στην ανάρτηση κυριαρχεί το κάλεσμα στις χώρες της Μεσογείου να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας αποδεκτής φόρμουλας που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων”.

Ωστόσο στα αποσπάσματα που παίζονται στο βίντεο, συμπεριλαμβάνονται και όσα προκλητικά ανέφερε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με το Oruc Reis και τις τουρκικές αντιδράσεις για την υπογραφή της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζουμε ότι στις δηλώσεις του ο Ερντογάν επισήμανε ότι “η Άγκυρα μετά από παράκληση της Άγγελα Μέρκελ ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες ως κίνηση καλής θέλησης” και προσέθεσε ότι “η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις και κατευθύνθηκε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν έχει καμία νομική βάση”.

Επίσης είχε τονίσει ότι ” Δεν θα επιτρέψουμε να αγνοούν την Τουρκία και δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές” ενώ είχε υπογραμμίσει πως “μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική, εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα σχέδια μας και στο μέτωπο και στη διπλωματία”.

thetoc

Πηγή: madata.gr