Το απόλυτο θαύμα: Βρέφος και τρεις ακόμη επέζησαν από συντριβή ελικοπτέρου

0
45

Ως απόλυτο θαύμα χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι ένα ιατρικό ελικόπτερο, το οποίο μετέφερε ένα άρρωστο παιδί, συνετρίβη κοντά στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με τους τέσσερις ανθρώπους που βρίσκονταν σε αυτό να επιβιώνουν. Το ελικόπτερο συνετρίβη κοντά σε μια εκκλησία στην κομητεία Ντέλαγουερ, την ώρα που μετέφερε το παιδί στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια από το Μέριλαντ.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι επιβάτες – ο πιλότος, ένα μέλος του πληρώματος, μια νοσοκόμα και το βρέφος που ήταν ο ασθενής – κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα συντρίμμια. Κανείς τους δεν φέρει τραύματα που απειλούν τις ζωές τους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η New York Post.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια. Είναι ένα θαύμα, είναι ένα απόλυτο θαύμα δήλωσε ο αστυνομικός Τίμοθι Μπερνάρντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι αρχές περιέγραψαν το περιστατικό ως μια «ελεγχόμενη προσγείωση» καθώς ο πιλότος κατάφερε να αποφύγει αρκετούς κινδύνους στην πορεία του προς το έδαφος. Το ελικόπτερο συνετρίβη στο έδαφος και ανατράπηκε, γλιστρώντας και σε κάποιους θάμνους κοντά στην εκκλησία, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Όταν η βοήθεια έφτασε στο σημείο, οι επιβάτες είχαν ήδη βγει από το ελικόπτερο και, σύμφωνα με τις αρχές, ο πιλότος βοήθησε τη νοσοκόμα με το βρέφος να απεγκλωβιστούν από τα συντρίμμια.

«Ανυπομονώ να γνωρίσω αυτόν τον κύριο και να σφίξω το χέρι του επειδή κατέβασε κάτω το ελικόπτερο με τον τρόπο που το έκανε», είπε ο Μπερνάντ για τον πιλότο.

Βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες λίγη ώρα μετά τη συντριβή δείχνουν καπνό να βγαίνει από το ελικόπτερο μπροστά από την εκκλησία.

Οι πυροσβέστες της περιοχής εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον πιλότο και το πλήρωμα του ελικοπτέρου, «καθώς όλοι συνέχισαν να παρέχουν φροντίδα στον ασθενή, παρά τον δικό τους τραυματισμό». 
Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, ανησυχώντας για τον κίνδυνο ανάφλεξης λόγω του καυσίμου του ελικοπτέρου.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την αιτία της συντριβής, πιστεύεται όμως ότι υπήρξαν μηχανικά προβλήματα.

Πηγή: madata.gr