Το ωράριο των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

0
20

Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν ανοιχτά το Σάββατο, ενώ θα λειτουργούν με νέο ωράριο, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αναλυτικά τι θα ισχύει από 6/2.

Τα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο ωράριο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν νωρίτερα, ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν την απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου λοιπόν, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 17:00.

Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας  είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα σούπερ για τις αγορές τους, παραμένει ο ίδιος και δεν αλλάζει.

Τα καταστήματα για τις κόκκινες περιοχές και Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή να μετακινηθούν με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζει πως οι καταναλωτές έχουν προθεσμία δύο ωρών από τη στιγμή που θα λάβουν το μήνυμα έγκρισης της μετακίνησής τους, ώστε να πραγματοποιήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Όσον αφορά για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), είναι ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Πηγή: madata.gr