Το προφητικό σημείωμα, η ελεύθερη ερωτική σχέση και το αίτημα φιλίας

0
98

Ένα πολυσέλιδο αφήγημα, του εγκλήματος που θα μπορούσε να είναι “τέλειο”, είναι η δικογραφία σε βάρος της 35χρονης που συνελήφθη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Αγία Ελεούσα Καλλιθέας, στις 20 Μαΐου. Θα μπορούσε να είναι, αλλά προφανώς τελικά δεν ήταν, αφού η 35χρονη, σύμφωνα με την αστυνομία, έκανε ένα μικρό λάθος: Τηλεφώνησε στις 29 Απριλίου σε έναν υπήκοο από το Μπλαγκαντές (τον οποίο ήθελε για κάποιες δουλειές) με την ίδια τηλεκάρτα που είχε τηλεφωνήσει και στην εταιρεία ταξί. Πώς όμως γνώριζαν οι αστυνομικοί (αφού ο Μπαγκλαντεσιανός δεν την γνώριζε) την ταυτότητά της; Το μοιραίο λάθος ήταν πως είχε τηλεφωνήσει προηγουμένως, λίγα λεπτά πριν, με το κινητό της τηλέφωνο στον ίδιο άνθρωπο, όμως το κινητό του δεν είχε σήμα. Έτσι το τηλεφώνημα αποθηκεύτηκε ως μήνυμα, κάτι που θυμήθηκε ο αλλοδαπός και το είπε στους αστυνομικούς. Από εκεί και πέρα η ταυτοποίηση ήταν απλή διαδικασία.
Αρνήθηκε τα πάντα

Η 35χρονη γυναίκα όταν έφτασαν οι αστυνομικοί έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου, τράπηκε σε φυγή, προσπαθώντας, σύμφωνα με τις περιγραφές να διαφύγει. Είκοσι μέτρα παρακάτω την σταματήσαν.

Στο τμήμα όμως συνέχιζε να μη συνεργάζεται και αρνήθηκε (και αρνείται ακόμα)  τόσο την ενοχή της όσο και να γίνει λήψη dna.

Το σημείωμα της 35χρονης: “Σε δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”

Μεταξύ των κατασχεθέντων στο σπίτι υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο ξεκινάει με τις λέξεις: “Τι θα γίνει με τον πρώην” και τελειώνει “δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο”.

Παράλληλα από τα άλλα ευρήματα είναι σαφές κατά την αστυνομία πως το πρόσωπο που απεικονίζεται από τις κάμερες ασφαλείας να μετακινείται στο σημείο της επίθεσης αλλά και στο σημείο που βρίσκεται ο τηλεφωνικός θάλαμος που τηλεφώνησε στην εταιρεία ταξί, είναι το ίδιο.

Αναφέρουν δε πως από την ανάλυση του υλικού των καμερών όπου απεικονίζεται η δράστιδα οι αρχές διαπιστώνουν σημεία ταύτισης με τα κατασχεθέντα ευρήματα της 35χρονης.
Η τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού, ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης), διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από τη γραμμή, σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας. 

Το κατασχεθέν παντελόνι είναι τύπου καμπάνα, όπως αυτό που φοράει η δράστιδα.

Το κατασχεθέν παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος, τον χρωματισμό αλλά και στον χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος.
Η κατάθεση της γυναίκας οδηγού ταξί

Όπως καταθέτει η γυναίκα οδηγός ταξί που δέχτηκε την κλήση και  μετέφερε και τις δυο μέρες (19 και 20 Μαΐου) τη γυναίκα, της μετέφεραν πως συστήθηκε ως ελληνομερικανίδα που είχε να δώσει συνεντεύξεις για δουλειές και ήθελε ένα ταξί διαρκώς μαζί της να την περιμένει. Αναφέρει δε πως την παραμονή της επίθεσης, “…καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα η οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του οδηγού του ταξί μου μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.
Την ημέρα της επίθεσης

Την επόμενη ημέρα στις 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30, γύρω στις 9.25, η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε “περίμενε με εδώ, δεν θα αργήσω πολύ” και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς την απέναντι πλευρά, της Αγίας Ελεούσας, και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ, τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα, τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες”.
Ιωάννα: Ουρλιαζα για βοήθεια

Συγκλονιστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφει την επίθεση, το ίδιο το θύμα: “….Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική  μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο”.
Για τα μάτια ενός άντρα

Αναφορικά με το κίνητρο της επίθεσης, η αστυνομία αναφέρει πως “οι δυο γυναίκες είχαν μεταξύ τους παλαιότερη επικοινωνία  Συγκεκριμένα, η 35χρονη επικοινώνησε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής μέσεντζερ με την 34χρονη με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου ο οποίος διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο με την 35χρονη. Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη (το μήνυμα δηλαδή). Ο άνδρας αυτός έχει δώσει κατάθεση στις αρχές και ανέφερε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί “ελεύθερη ερωτική σχέση” μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής μέσενζερ με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο”.

Το συγκεκριμένο μήνυμα σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας εστάλη πριν από δυο χρόνια και τη ρωτούσε  ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος”.  

Αναζητώντας την άκρη του νήματος οι αρχές διαπίστωσαν ότι η 35χρονη κατηγορούμενη και 34χρονη Ιωάννα που δέχτηκε την επίθεση με το βιτριόλι γνωρίζονταν και στο παρελθόν είχαν επικοινωνήσει μέσω facebook. Σύμφωνα με την αστυνομία η κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει από το θύμα αν είχε σχέση με τον άνδρα που η ίδια εκείνη την περίοδο ήταν μαζί.

Σχετικές εικόνες της συνομιλίας προσκόμισε στις αρχές η 34χρονη Ιωάννα ενώ ο άνδρας που φέρεται να αποτέλεσε το μήλον της έριδος στην  κατάθεση του στις αρχές παραδέχτηκε τη γνωριμία του με την 35χρονη η οποία όπως λέει μετρά δυο χρόνια.

Ωστόσο, ο άνδρας αναφερόμενος στη σχέση τους την χαρακτήρισε «ελεύθερη ερωτική σχέση» η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, στην μαρτυρία του υπογραμμίζει πως είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής messenger με την 34χρονη Ιωάννα η οποία, όμως, σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Πριν από περίπου δυο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μια γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά μέσω messenger όπου και αναπτύξαμε μια «ελεύθερη ερωτική σχέση», την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δυο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή» αναφέρει στην κατάθεση του ο νεαρός άνδρας και στη συνέχεια περιγράφει την γνωριμία του με την άτυχη Ιωάννα λέγοντας: «Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε πέντε – δέκα τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και ένα χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της»

capital.

Πηγή: madata.gr