Το σκεπτικό της απόφασης φωτογραφίζει Κορυδαλλό. Σε ετοιμότητα η Αντιτρομοκρατική για συλλήψεις

0
76

Φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως φωτογραφίζει η σημερινή καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ιωάννας Μάνδρου στον ΣΚΑΙ, το κατηγορητήριο είναι σαφές και προσδιορίζει ότι η Χρυσή Αυγή ήταν μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε με πολιτικό σχεδιασμό και καθοδήγηση για την ενορχήστρωση των εγκλημάτων της.

Με την κατηγορία για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, τα 7 πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, οδηγούνται σε αυστηρές ποινές για σωρεία αξιόποινων πράξεων και επιθέσεων που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και στην προφυλάκιση τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μχιάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο 8/10 οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν, πέραν από τον ένοχο για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος και έχει σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις δεδομένη την ποινή των ισοβίων.

Έτοιμη η Αντιτρομοκρατική

Οι εικόνες από τον Σεπτέμβριου του 2013 αναμένονται να επαναληφθούν και τον Οκτώβριο του 2020 καθώς και πάλι στελέχη της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως θα περάσουν το κατώφλι της ΓΑΔΑ με χειροπέδες στα χέρια.

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει θέσει ένα διακριτικό αλλά στενό κλοιό τους σημερινούς ενόχους και κυρίως τα 7 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Γνωρίζουν όχι μόνο τις τοποθεσίες τους αλλά τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους, τα δρομολόγια τους. Ενδεχομένως όταν ανακοινωθεί η απόφαση της ποινής χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις πληροφορίες τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα εκτελέσουν τις δικαστικές αποφάσεις για την σύλληψη όσων στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τα 23 στελέχη που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση σε συνεργασία με το τμήμα αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν υπάρχει κώλυμμα σύλληψης του Ευρωβουλευτή Γ. Λαγού.

Η διαδικασία των συλλήψεων θα είναι ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις όπως αυτές που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013 λίγο μετά την δολοφονία του Φύσσα. Το νωρίτερο για να εξελιχθούν αυτές οι επιχειρήσεις τοποθετείται χρονικά από τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά και δεν αποκλείεται και η επόμενη βδομάδα.

Πηγή: madata.gr