Το υπ. Υγείας διαψεύδει δημοσιεύματα για εμβολιασμούς μόνο σε νοσοκομεία

0
53

Τέλος στις φήμες που θέλουν ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού και αποκλειστική χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μόνο μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία βάζει το Υπ. Υγείας, μετά και την αναφορά δημοσιευμάτων.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbeast.gr δεν έχει αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό και σταδιακά θα ανοίγουν βήμα βήμα τα εμβολιαστικά κέντρα ανάλογα με τις ανάγκες. Επισημαίνουν δε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός των υγειονομικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να ανοίξουν τα κέντρα για ένα εμβόλιο!».

Σημειώνεται ότι μόλις χθες άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, συνεπώς σταδιακά θα ανοίγουν και τα εμβολιαστικά κέντρα ανάλογα με τις ανάγκες.

Σε λίγες ημέρες ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, να έχουν προτεραιότητα.

Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογραφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr