Τον μαχαίρωσε στην καρδιά τη στιγμή που χαιρετούσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του

0
63

Ένας πατέρας μαχαιρώθηκε στην καρδιά καθώς αποχαιρετούσε τη σύζυγό του και τα παιδιά του, στη Μ. Βρετανία. Τώρα λέει ότι είναι «ευγνώμων για τη ζωή» μετά την ανάρρωση.

Ο Afrim Zeka έφευγε από το σπίτι μετά από ένα μεσημεριανό διάλειμμα όταν δέχτηκε επίθεση από τον ψυχικά άρρωστο Ahmed Ali.

Ο ξυλουργός αναγκάστηκε να τρέξει για τη ζωή του πριν δεχθεί επίθεση – υπέστη πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, συμπεριλαμβανομένου ενός στο στήθος που διείσδυσε στην καρδιά του.

Σε ακρόαση στο δικαστήριο, ο 25χρονος Ali από το Νότινγκ Χιλ, στο δυτικό Λονδίνο, ομολόγησε ένοχος για την απόπειρα δολοφονίας του Zeka το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου πέρυσι.

Παραδέχθηκε επίσης ότι είχε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στη μητέρα του στο σπίτι του νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

Ο Zeka, ο οποίος παρευρέθηκε στο δικαστήριο, δήλωσε ότι είχε μείνει τραυματισμένος ψυχικά, αλλά η παροχή συμβουλών τέθηκε σε αναστολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Η εισαγγελέας Louise Oakley είπε: «Μου είπε σήμερα ότι δεν φέρει κακία για τον κατηγορούμενο. Είναι ευγνώμων για τη ζωή του και ελπίζει ότι η τιμωρία που θα επιβάλει αυτό το δικαστήριο διασφαλίζει ότι κανένας άλλος δεν θα είναι θύμα μιας τέτοιας επίθεσης».

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου λίγο μετά το μεσημέρι.

Ο αδερφός του είχε ειδοποιήσει τους αξιωματικούς ότι ο Αλί, ο οποίος έχει παρανοϊκή σχιζοφρένεια, απειλούσε μέλη της οικογένειάς του με ένα μαχαίρι.

Λέγεται ότι ήταν ταραγμένος και θυμωμένος και φώναζε για ψυχική αδιαθεσία.

Οπλισμένος με ένα μαχαίρι, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε το σπίτι του και περπατούσε σε ένα κοντινό συγκρότημα διαμερισμάτων, καθώς ο Zeka βιντεοσκοπήθηκε από κάμερα ασφαλείας να αποχαιρετά τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του, ηλικίας οκτώ και τριών ετών.

Ο Ali του επιτέθηκε χωρίς προειδοποίηση, τον μαχαίρωσε επανειλημμένα στο κεφάλι, το στήθος και το σώμα για πάνω από 10 δευτερόλεπτα.

Ο Zeka κουνούσε τα χέρια του στον αέρα, το σώμα του εντελώς απροστάτευτο, όταν ένιωσε αυτό που νόμιζε ότι ήταν μια γροθιά στο στήθος του.

Όταν κοίταξε προς τα κάτω, μπορούσε να δει αίμα να περνάει από το άσπρο μπλουζάκι του και συνειδητοποίησε ότι είχε μαχαιρωθεί.

Καθώς κλήθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η σύζυγος και τα παιδιά του θύματος έτρεξαν στη ρεσεψιόν του νοσοκομείου.

Ο Zeka αιμορραγούσε βαριά, άρχισε να χάνει την όρασή του και «ειλικρινά πίστευε ότι πρόκειται να πεθάνει», είπε στο δικαστήριο.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Σεντ Μέρι, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση διάσωσης για να επισκευάσει την καρδιά του.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ένας τέτοιος τραυματισμός είναι «συχνά θανατηφόρος» μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομία που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή για να τον αναζητήσουν μετά από το τηλεφώνημα του αδελφού του.

Πηγή: madata.gr