Τώρα μπορείτε να κλωνοποιήσετε τον σκύλο ή τη γάτα σας – Πόσο θα σας κοστίσει

0
153

H επιστήμη έχει ήδη προχωρήσει αρκετά, και ιδιοκτήτες κατοικιδίων που δεν αντέχουν ούτε στην σκέψη πως θα χάσουν τα αγαπημένα τους σκυλιά ή γατιά, στέλνουν το DNA των ζώων τους σε εταιρείες βιοτεχνολογίας οι οποίες αναλαμβάνουν να τα κλωνοποιήσουν, για να τους κρατούν συντροφιά τα αντίγραφα.

Η διαδικασία είναι πανάκριβη και για αυτό οι περισσότεροι πελάτες είναι είτε κροίσοι και διάσημοι, είτε κάτοχοι “celebrity” ζώων-influencer στα social media, οι οποίοι πρακτικά βιοπορίζονται – και συχνά πλουτίζουν – από τις συμφωνίες με διαφημιστικές εταιρείες για τα viral κατοικίδιά τους.

Ο θάνατος του ζώου τους μπορεί να τους κοστίσει και οικονομικά εκτός από συναισθηματικά και για αυτό ορισμένοι αναζητούν τη δεύτερη καλύτερη εναλλακτική μετά την ανέφικτη αθανασία: την κλωνοποίηση.

Η Κέλι Άντερσον, ήταν απεγνωσμένη όταν η 5χρονη γάτα της, η Chai, πέθανε απροσδόκητα το 2017 μετά τις επιπλοκές ενός χειρουργείου. «Δεν είχα ποτέ μια σχέση με άνθρωπο, όπως είχα μαζί της», λέει η 32χρονη εκπαιδεύτρια σκύλων. «Ήμουν σε άθλια κατάσταση την ημέρα που πέθανε».

Η Άντερσον έστειλε ένα δείγμα του DNA της Chai …

Διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Πηγή: madata.gr