Τώρα και ο Λέανδρος έκλεισε σχολεία σε Δυτική Μακεδονία, Ηπειρο, ορεινή Θεσσαλία

0
49

Χιονίζει από το βράδυ της Πέμπτης στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας και  στις πόλεις της Φλώρινας, της Καστοριάς και την Πτολεμαΐδας, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο σχολείων σε αρκετές περιοχές.

Με αποφάσεις των δημάρχων την Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στους Δήμους, Φλώρινας, Αμυνταίου, Πρεσπών και Εορδαίας.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και γίνεται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα ορεινά του οδικού δικτύου, ενώ έχει τεθεί σε επιφυλακή ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

«Ντύθηκε» στα λευκά η Ήπειρος

Χιονοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στις περισσότερες ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων ενώ ήδη έχει υποχωρήσει σημαντικά η θερμοκρασία. Από νωρίς το πρωί έχουν κινηθεί μηχανήματα για τον αποχιονισμό ενώ παράλληλα γίνονται ρίψεις αλατιού για να αντιμετωπιστούν προβλήματα παγετού. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με το αυτόματο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, έχει σημειωθεί στο Ανήλιο όπου ο υδράργυρος έπεσε στους οκτώ βαθμούς υπό το μηδέν! Το Μέτσοβο βρέθηκε στους -5 όπως και το Πληκάτι, το Κεράσοβο στους -3 ενώ ένα βαθμό υπό το μηδέν έδειξε στο Πάπιγκο, το Τσεπέλοβο και την Ζίτσα. Στα Γιάννινα σύμφωνα με τα στοιχεία του σταθμού στο Πανηπειρωτικό η χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν ένας βαθμός. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και αναμένεται να είναι μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες.

Ασθενής χιονόπτωση στις Σέρρες και στα ορεινά της Λάρισας

Από το βράδυ της Πέμπτης χιονίζει και στο Λιβάδι Κιλκίς. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν σήμερα αργά το απόγευμα της Πέμπτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα στα Πορόια χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή. Μετά τις 8.30 το βράδυ άρχισε ελαφρά χιονόπτωση στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα στο ύψος των διοδίων Στρυμονικού. Άντρες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. βρίσκονται επί της οδού σε πλήρη ετοιμότητα για να παρέμβουν εάν χρειαστεί. Ο «Λέανδρος» χτύπησε και τα ορεινά της Λάρισας με το χιόνι να έχει σκεπάσει τις σκεπές των σπιτιών στο Λιβάδι Ολύμπου.

Πηγή: madata.gr