Τουρισμός: Εκπτώσεις σε καλοκαιρινά πακέτα με λήξη το 2022 δίνουν από τώρα τα πεντάστερα

0
37

Με εκπτωτικά πακέτα που θα έχουν λήξη… μακράς διαρκείας, προσπαθούν τα πεντάστερα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες να προσελκύσουν τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2021.

Δεδομένης της έντονης ανασφάλειας που υπάρχει για την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν καθώς ακόμα δεν είναι τίποτα δεδομένο σε ότι αφορά την ταχύτητα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, και τα διεθνή τουριστικά πρακτορεία προσπαθούν από τώρα να εξασφαλίσουν έστω κάποιες λίγες κρατήσεις.

Οι προσφορές

Φυσικά ο στόχος δεν είναι να υπάρξει μία προ κορωνοϊού τουριστική σεζόν αλλά να ανέβουν τα ποσοστά πληρότητας πάνω από τα περσινά που ήταν της τάξης του 30-35%

Έτσι μεγάλα ξενοδοχεία όπως τα Grecotel, το Four Seasons (Αστέρας), τα Aldemar κλπ, προσφέρουν από τώρα εκπτώσεις, από 20% έως 35% στις διανυκτερεύσεις για τους καλούς πελάτες τους, ή δίνουν δωρεάν κάποιες διανυκτερεύσεις μέσα στη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι προβλέψεις είναι ρευστές, γι’ αυτό και το βασικό χαρακτηριστικό των εορταστικών προσφορών πέρα πέρα από τις εκπτώσεις και τις παροχές είναι η ευελιξία στην κράτηση.

Έτσι οι κρατήσεις που αφορούν το καλοκαίρι δίνεται η δυνατότητα να παραταθούν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022 σε κάποιες περιπτώσεις

Προσφορές και στα αεροπορικά ταξίδια

Με ευέλικτες πτήσεις προσπαθούν να αναθερμάνουν την ζήτηση και οι αεροπορικές εταιρείες, τα έσοδα των οποίων βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση λόγω των καθηλωμένων, ανά περιπτώσεις, αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα η Aegean στις κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 31 Ιανουαρίου προσφέρει δυνατότητα αλλαγής χωρίς χρέωση. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προγραμματισμένες απευθείας ή με ενδιάμεσο προορισμό πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 31/10/2021 από και προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού του δικτύου AEGEAN και Olympic Air.

Αντίστοιχα και η Sky Express λάνσαρε πρόσφατα το «SKY gift», μια e-δωροκάρτα που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τις γιορτές και έχει διάρκεια εξαργύρωσης όλο το 2021. Με ποσό επιλογής από 20 ευρώ έως 150 ευρώ , οι ενδιαφερόμενοι δωριζουν σε όποιον επιθυμούν ένα ταξίδι σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου της SKY express στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

topontiki

Πηγή: madata.gr