Τουρισμός: Ερχεται voucher διακοπών

0
104

Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για να κινηθεί η αγορά και να πέσει ζεστό χρήμα. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στον ελληνικό τουρισμό μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού περιγράφοντας παράλληλα την γενική εικόνα που επικρατεί σήμερα στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα την εποχή του covid-19.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα που επιβάλλονται σε Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά και στα voucher που θα βγαίνουν από τις τουριστικές επιχειρήσεις για να μην γυρίζουν πίσω οι εγγυήσεις χρημάτων. «Το ζήτημα των προκαταβολών είναι τεράστιο ζήτημα», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θα έρθει άμεσα διάταξη σε όλους τους φορείς του τουρισμού, στις τουριστικές επιχειρήσεις, να δίνουν τη δυνατότητα με το voucher να μην χρειάζεται να επιστρέφουν τις προκαταβολές. Θα υπάρξει προσπάθεια για μια πανευρωπαϊκή γραμμή. Θα δίνεται μία πίστωση χρόνου για 18 μήνες για να χρησιμοποιηθεί η κράτηση με το κουπόνι αυτό. Η διάταξη αυτή θα περάσει στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα έρθει τις επόμενες ημέρες».

Ακολούθως πρόσθεσε: «Γενικά θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι προφανές. Μπορεί εμείς να “ανοίξουμε”, αλλά οι άλλες χώρες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέχρι τότε;

Πηγή: madata.gr