Τουρκία: Απειλεί και προκαλεί ο Ερντογάν. Στα άκρα οι σχέσεις Αθήνας – Άγκυρας

0
65

Με ικανοποίηση παρακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση τη στάση που τηρούν οι ισχυροί σύμμαχοι και εταίροι έναντι της τουρκική επιθετικότητας που έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες.
Στην Άγκυρα η δυσαρέσκεια για την στήριξη που απολαμβάνει η Ελλάδα είναι έντονη, και η ανθελληνική ατζέντα κυριαρχεί στον πολιτικό λόγο της γειτονικής χώρας, καθώς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στηρίζει τις επιλογές Ερντογάν, πλειοδοτώντας μάλιστα σε επιθετικότητα.

«Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη»
Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα για την Τουρκία και τις κινήσεις της στην περιοχή.

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι η συμβιβαστική διάθεση είναι εσφαλμένη, γιατί «διαβάζει» λάθος την Τουρκία καθώς στηρίζεται σε λάθος δεδομένα.

Επιθετικός & εκνευρισμένος ο Ερντογάν
Φανερά εκνευρισμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να κερδίσει τα χειροκροτήματα των βουλευτών του με μία νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει την ενόχληση και ανησυχία της για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μπει διαδικασία για την απόκτηση και των F35.

Στάση αναμονής της Αθήνας για τις επόμενες κινήσεις της Άγκυρας
Η ελληνική διπλωματία περιμένει τώρα να δει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας, μετά την ανακοίνωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι θα αμφισβητήσουν επίσημα την κυριαρχία 14 ελληνικών νησιών, καθώς η πρώτη κίνηση που έκαναν οι Τούρκοι με την επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη αποδομήθηκε πλήρως από την ελληνική πλευρά.

Ουάσινγκτον & Βερολίνο ακολουθούν το παράδειγμα του Μακρόν
Ουάσινγκτον και Βερολίνο προς το παρόν φαίνεται να αφήνουν στην άκρη την πολιτική των ίσων αποστάσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με την Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη σκιά του βέτο της Άγκυρας για την ένταξη Φινλανδίας & Σουηδίας
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη στις 29 και 30 Ιουνίου, όπου θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνεδρίαση που γίνεται στην σκιά του βέτο που εχει ασκήσει η Άγκυρα για την ένταξη στη συμμαχία της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Πηγή: madata.gr