Τουρκία: Διασώστες έσωσαν μωρό 10 ημέρων μαζί με τη μητέρα του. Κάθε διάσωση και ένα θαύμα

0
46

Ρίγος εξακολουθούν να προκαλούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών να σώσουν έστω και μία ζωή δίνοντας άνιση μάχη με το χρόνο.
Στη θέα ενός βρέφους μόλις 10 ημερών όλοι λυγίζουν. Η μικρή ηρωίδα άντεξε για περισσότερο από δύο ημέρες κάτω από τα συντρίμμια με τη βοήθεια της μητέρας της.

«Η Γιαγκίς Ουλάς είναι μόλις 10 ημερών. Την απεγκλώβισαν από τα χαλάσματα μαζί με τη μητέρα της στο Χατάι 90 ώρες μετά το σεισμό», ανέφερε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι διασώστες κατάφεραν να τις ανασύρουν σώες και τις δύο δίνοντας ελπίδα να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ύπαρξη ζωής κάτω από τα χαλάσματα, 100 και πλέον ώρες μετά τον πιο καταστροφικό σεισμό που έχει ζήσει η χώρα

Καραμανμαράς
Στο Καραμανμαράς, ένα παιδί ενός έτους βγάζουν μέσα από τα χαλάσματα οι διασώστες μαζί με τη μητέρα του μετά από 81 εφιαλτικές ώρες αναμονής.

Σφίγγει το στομάχι η εικόνα ενός πατέρα που αναζητά τις κόρες του. Χτυπά με μανία την πέτρα πάνω στο λόφο από τα συντρίμμια και φωνάζει.

Χατάι
Κάνει λίγο ησυχία και επαναλαμβάνει. Περιμένει έναν ήχο ή μία κίνηση που θα του δώσει ελπίδα ότι τα παιδιά του ακόμα ζουν κάτω από τα χαλάσματα.

Συρία
Στη Συρία η θέα ενός νεκρού πατέρα πάνω από το παιδί του σφίγγει το στομάχι. Θαμμένος κάτω από μπάζα και χώματα οι διασώστες τον τραβούν. Διαπιστώνουν ότι έχει πέσει πάνω στο παιδί του για να το προστατεύσει. Το παιδί αναπνέει. Σώθηκε.

Τουρκία
Οι διασώστες φωνάζουν και σηκώνουν με δυσκολία μια βαριά πλάκα. Κάτω από αυτήν βρίσκεται θαμμένο ζωντανό ένα μικρό κορίτσι. Ένας από τους άνδρες κατεβαίνει να δει αν είναι ζωντανή. Η μικρή είναι φοβισμένη. Ο άνδρας που την τράβηξε την αγκαλιάζει και εκείνη τυλίγει τα χέρια της σφιχτά γύρω του. Νιώθει ανακουφισμένη.

Λίγη ώρα μετά οι διασώστες στο Καραμανμαράς σώζουν ένα αγοράκι 6 ετών μετά από 88 ώρες. Όλο του το πρόσωπο έχει καλυφθεί με χώμα..

Η χαρά πλημμυρίζει τους διασώστες που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την τριών ετών Εϊμέν στο Χατάι.

Κάθε μία επιτυχημένη διάσωση εκτός από χαρά φέρνει και δάκρυ. Ένας άνδρας, αφού βγάζει επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια κάθεται σε μία γωνία και κλαίει. Κάθε μάχη για τη σωτηρία ενός ανθρώπου, μία νίκη πάνω στον θάνατο.

Πηγή: madata.gr