Τουρκία: Ο Ερντογάν μοιράζει χρήματα σε παιδιά στην σεισμόπληκτη Αντιγιαμάν

0
17

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες σοκ που στραπατσάρουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και δείχνουν τον Ερντογάν να μοιράζει χρήματα σε παιδιά στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Εικόνες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, «χάρισε», ο Ερντογάν, ο οποίος ως απάντηση στη σφοδρή κριτική που δέχεται για την κρατική διαχείριση του σεισμού, καταφεύγει σε άκρατο λαϊκισμό.

Βλέποντας στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του να καταρρέουν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες από τον καταστροφικό σεισμό, μοίρασε μετρητά, σε παιδάκια που είχαν μαζευτεί γύρω του.

Η κίνηση αυτή του Ερντογάν, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να μιλούν για «ντροπιαστικές» στιγμές.

Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην σεισμόπληκτη περιοχή, ο Ερντογάν είπε για πρώτη φορά τη λέξη «συγγνώμη», για τα τραγικά σφάλματα της κυβέρνησης σχετικά με τον σεισμό.

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να προβεί σε προεκλογικές εξαγγελίες, λέγοντας πω θα κατασκευαστούν περίπου 50.000 σπίτια στην περιοχή και πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι γεωλογικές έρευνες.

Πηγή: madata.gr