Τουρκία: Συλλήψεις 270 τζιχαντιστών – Ετοίμαζαν χτύπημα την Πρωτοχρονιά

0
88

Στις μαζικές συλλήψεις τζιχαντιστών στην Τουρκία προστέθηκε τα μεσάνυχτα άλλη μία που θεωρείται σημαντικό στέλεχος ελέχους του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού κράτους στην Aγκυρα.

Σύμφωνα με τις αρχές υποστήριζε την προετοιμασία βομβιστικών επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα την Πρωτοχρονιά.

Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές, κατά το τετραήμερο lockdown της Πρωτοχρονιάς, ο τουρκικός στρατός επιχειρούσε σε όλα τα μέτωπα σε Συρία και Ιράκ αλλά και εντός της Τουρκίας κατά του PΚΚ και άλλων οργανώσεων.

Μήνυμα Τουρκίας πως καταπολεμά το Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η Τουρκία με κάθε ευκαιρία διαμηνύει στο ΝΑΤΟ και ειδικότερα τις ΗΠΑ ότι σε Συρία και Ιράκ καταπολεμά τις ισλαμιστικές οργανώσεις την ώρα που οι σύμμαχοι αντί να την υποστηρίζουν, όπως τονίζουν επανειλημμένως τούρκοι αξιωματούχοι, της κάνουν δύσκολη την ζωή στέλνοντας ακόμη και εξοπλισμό στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. Εν αναμονή της ανάληψης καθηκόντων του νέου αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, η Αγκυρα κρατά στάση αναμονής δίνοντας το στίγμα ότι επιθυμεί την επαναπροσέγγιση με τις ΗΠΑ.

Πάντως ο Τζο Μπάιντεν που έχει συγκρουστεί με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστό ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο έστειλε θερμή απαντητική επιστολή για την επιστολή που του είχε στείλει ο Παναγιότατος με αφορμή την εκλογή του. Ο Μπάιντεν σε ιδιόχειρο υστερόγραφό του που υπόγραψε ως Τζο, τόνισε ότι έχει ανάγκη την ηγεσία του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας. Σημείωσε ότι προσβλέπει στην συνεργασία του για θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα.

Πηγή: madata.gr