Τουρκία: Συνελήφθη 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη

0
70

Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα ένας 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα.

Συγκεκριμένα 22χρονος μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στον γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές Αρχές έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητο και προχώρησαν στη σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr ο 22χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Το χρονικό

Όλα άρχισαν πριν από δύο μήνες όταν ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί ξανά την Τουρκία με έναν άλλο φίλο του. Κατά την παραμονή του εκεί βρήκε ένα πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και ο 22χρονος μαζί με τον συντάξιδιώτη του αφαίρεσαν τα λεφτά από το πορτοφόλι και στη συνέχεια το πέταξαν.

Για κακή τους τύχη όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή τους σύλληψη.

Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε μαζί του αυτή τη φορά ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές Αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

Αυτή την στιγμή ο 22χρονος βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζητούν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα. Σίγουρα η υπόθεση προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr