Τουρκικά ΜΜΕ: Νεκρός από ελληνικά πυρά στον Έβρο Τούρκος πολίτης. Η απάντηση της Αθήνας

0
23

Το περιστατικό έγινε στην τουρκική πλευρά και αφορά λαθροδιακινητές αναφέρουν ελληνικές πηγές. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι το φερόμενο θύμα καθόταν με συγχωριανό του, στην όχθη του ποταμού Έβρου, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο

Δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών από τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ένας 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων στον Έβρο.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, κάνουν αναφορά για περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Ωστόσο, πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του Εβρου, σε σημείο με πολύ πυκνή βλάστηση. Επρόκειτο για διακινητές λαθρομεταναστών και ο ένας από τους δύο Τούρκους που ενεπλάκησαν ήταν μάλλον μεθυσμένος. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως ήδη έχει γίνει έρευνα τόσο στην πλευρά του στρατού όσο και της αστυνομίας, από την οποία δεν προκύπτει πως έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Απορρίπτει κατηγορηματικά η Αθήνα τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο.

Απαντώντας στο τουρκικό διάβημα, η Επιτετραμμένη της Αθήνας στην Άγκυρα «απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο» και «επισήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

H απάντηση της Αθήνας μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση από τα τουρκικά ΜΜΕ.

 
 
Τα τουρκικά δημοσιεύματα
Ελληνικές πηγές είχαν διαψεύσει από νωρίς τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νεκρό Τούρκο, στον Εβρο, από ελληνικά πυρά.

 
 
 
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο 43χρονος έπεσε νεκρός, χθες Σάββατο, στην τουρκική όχθη του Εβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, από πυρά ανδρών «που φορούσαν πολιτικά».

 
Όπως ανέφεραν, ο Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Ο Σενέρ είπε σε τουρκικά ΜΜΕ, ο θάνατός του Ντουγκούν ήταν ακαριαίος.

Ελληνικές πηγές τόνιζαν πως το συμβάν έγινε στην τουρκική πλευρά του Εβρου κατά τη διάρκεια εμπλοκής διακινητών μεταναστών.

 
Διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ.
Με ανακοίνωσή της διαψεύδει και η ΕΛ.ΑΣ. τα τουρκικά δημοσιεύματα. 

«Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: madata.gr