Τουρκική προκλητικότητα: Δεν επέτρεψαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στη χώρα

0
35

Σε μια πρόκληση χωρίς προηγούμενο προχώρησαν οι τουρκικές αρχές όταν απαγόρευσαν στον Απόστολο Τζιτζικώστα την είσοδο στην χώρα. Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη στη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου.

Σε ακόμα μια ακραία πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο προχώρησε η Τουρκία προς την Ελλάδα καθώς οι τούρκικες αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ.Τζιτζικώστας έφτασε στη Σμύρνη περίπου στις 11.30 σήμερα το πρωί προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο κ.Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως και πριν από λίγο, τουλάχιστον, οι τουρκικές αρχές δεν είχαν εξηγήσει την άρνησή τους, ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί πλέον τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όργανο μετά την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο), όσο και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

 «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών».

Πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr