Τουρκικό σκάφος ειδικών δυνάμεων ισχυρίζεται ότι δέχτηκε ελληνικά πυρά. Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ

0
106

Νέο επεισόδιο στον Έβρο καταγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που αναπαράγουν σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας Αδριανούπολης, σύμφωνα την οποία σημειώθηκαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, μεγάλες τουρκικές εφημερίδες,(“Sabah”, “Υeni Safak”,  “Hurriyet”), ισχυρίζονται σε δημοσιεύματά τους ότι τουρκικό σκάφος, ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό Έβρο, δέχθηκε πυρά από πλευράς Ελλάδας.

Ωστόσο πηγές του ΓΕΕΘΑ διέψευσαν κατηγορηματικά πως υπήρξε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πυρά εναντίον σκάφους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Τουρκίας ρίχτηκαν από την πλευρά της Ελλάδας στον Έβρο όπως ισχυρίζεται η Νομαρχία Αδριανούπολης, αναφέροντας πως τα πυρά σταμάτησαν όταν η τουρκική αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νομαρχίας Αδριανούπολης, χθες το βράδυ κοντά στην περιοχή του χωριού Ραχμάντζα (Rahmanca) στον Έβρο, η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας ενώ έκανε περιπολία στον ποταμό διέκρινε ένα πτώμα – που διαπιστώθηκε ότι ήταν μετανάστη- πιασμένο στις ρίζες ενός δέντρου. Υποτίθεται πως την ώρα που η αστυνομία των ειδικών δυνάμεων φωτογράφιζε το πτώμα, το σκάφος της δέχτηκε πυρά από την ελληνική πλευρά. “Μια ομάδα 10-12 ατόμων από την πλευρά της Ελλάδας με στρατιωτική παραλλαγή, άνοιξε πυρ εναντίον του σκάφους της αστυνομίας ειδικών δυνάμεών μας, το υπεύθυνο προσωπικό μας αμέσως έλαβε θέση και αφού πυροβόλησε στον αέρα οι πυροβολισμοί σταμάτησαν”, αναφέρεται.

Πηγή: madata.gr