Τραγωδία με 42χρονο ορειβάτη στην Πάρνηθα. Ανασύρθηκε η σορός του

0
40

Τραγικό τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ενός 42χρονου ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου από χθες το απόγευμα στην Πάρνηθα.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού ορειβάτη από την Πυροσβεστική στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα. Ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε έπειτα από τηλεφώνημα των φίλων του στο 112 ύστερα από την πτώση του στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.

Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου. Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Στη συνέχεια κλήθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα, το οποίο επιχείρησε μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό). Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού αλλά και των πηγών.

Πηγή: madata.gr