Τραγωδία σε γηροκομείο της Πάτρας: Οκτώ ηλικιωμένοι πέθαναν από κορονοϊό, οι επτά ήταν ανεμβολίαστοι

0
61

Τραγωδία σε γηροκομείο στην Πάτρα, όπου συνολικά Δέκα ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα από τον κορονοϊό.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, οι επτά από τους ηλικιωμένους που πέθαναν λόγω κορονοϊού, ήταν ανεμβολίαστοι.

Από τους 10 θανάτους, οι οκτώ οφείλονται σε επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός, ενώ άλλοι δυο ηλικιωμένοι κόλλησαν κορονοϊό, αλλά η αιτία του θανάτου τους σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη ήταν άλλο νόσημα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εμφανίστηκαν στο γηροκομείο στις 19 Νοεμβρίου. Έκτοτε έχουν νοσήσει συνολικά 29 εργαζόμενοι και τρόφιμοι, ενώ δέκα ηλικιωμένοι κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Σημειώνεται ότι υπάρχουν κι άλλοι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, ερωτηθείς για το αν ήταν εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο, απάντησε: “από τους ελέγχους που έχουν γίνει σε αυτούς που έχουν δηλωθεί στο ΕΡΓΑΝΗ, ήταν εμβολιασμένοι” και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται στη συγκεκριμένη μονάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να διευκρινιστεί η πηγή διασποράς του ιού, αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκαν το υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: madata.gr