Τραγωδία στα Σεπόλια: Αυτοκτόνησε 14χρονος. Εξετάζεται ο ρόλος του blackout challenge

0
139

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια. Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιό του από τους γονείς του, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ανήλικος να συμμετείχε σε ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι.
Σοκ προκαλεί η είδηση αυτοκτονίας ενός 14χρονου αγοριού από τα Σεπόλια το οποίο έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Τα επικίνδυνα παιχνίδια πρόκλησης στο διαδίκτυο – Δεκάδες θύματα

Τι είναι το «blackout challenge»
H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα
Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος 14χρονoυ αγοριού στα Σεπόλια, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικων Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πηγή: madata.gr