Τραπεζάκια μέσα, μουσική κι αλκοόλ στην ξαπλώστρα από σήμερα. Τι ανοίγει από σήμερα

0
45

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας: «μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνονται τα στάδια επανεκκίνησης θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 95%  του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου, ολοκληρώνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Ο ίδιος προσέθεσε ότι προηγούμενο επανεκκίνησης μετά από υγειονομική κρίση δεν έχει ξαναϋπάρξει στη σύγχρονη ιστορία και επομένως κάθε βήμα μελετήθηκε πολύ, ενώ από τις 28 Απριλίου που ξεκίνησαν τα στάδια επανέναρξης, «από τα μέχρι στιγμής αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα κρίνεται ότι, οι κανόνες λειτουργίας φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τηρούνται με ελάχιστες εξαιρέσεις».

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται:

  • η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
  • η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
  • η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
  • η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
  • οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο, και
  • οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

 Τα μέτρα για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στις προϋποθέσεις λειτουργίας στο εσωτερικό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τονίζοντας ότι:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10 και 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών.
Παράλληλα, καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων ως εξής:

    Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 0,90 μ.
    Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,20 μ.
    Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών τοποθετείται καρέκλα σε κάθε ένα εκ των δύο τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στα 1,80 μ.

Παράλληλα για την προσφορά γευμάτων από υπηρεσίες τύπου catering και τη λειτουργία των εστιατορίων θα ισχύουν τα εξής:

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.
Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων π.χ. φρούτα, γλυκά.

Επίσης, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου επαναλειτουργούν:

    κέντρα διασκέδασης
    νάιτ κλαμπ
    μπουάτ
    ντισκοτέκ
    καφενεία με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια
    ίντερνετ καφέ

Επανεκκινούν επίσης οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα και οι ψυχαγωγικές μη-αθλητικές λέσχες χωρίς όμως εκδηλώσεις

Πηγή: madata.gr