Τράπεζες: Τι ισχύει για αναλήψεις, καταθέσεις και λοιπές συναλλαγές

0
107

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωση Τραπεζών.

Τραπεζικες πηγές διευκρινίζουν ότι:

Πρώτον, το όριο αναλήψεων που ισχύει σε κάθε κάρτα για αναλήψεις από τα ΑΤΜ εξακολουθεί να ισχύει. Παράδειγμα, αν κάποιος έχει όριο ημερήσιας ανάληψης 700 ευρώ, μπορεί κάλλιστα –όπως μπορούσε μέχρι τώρα- να πάει στο ΑΤΜ και να σηκώσει 700 ευρώ. Το ΑΤΜ σου δίνει τα χρήματα που μπορείς να σηκώσεις εφόσον το επιτρέπει η κάρτα σου.

Δεύτερον, ο περιορισμός αφορά αποκλειστικά στον τρόπο και το μέσο (ΑΤΜ ή Ταμείο). Παράδειγμα, για αναλήψεις από 20 ευρώ και μέχρι 400 ευρώ γίνονται πλέον μόνο στο ΑΤΜ για λόγους προστασίας του πελάτη και του εργαζόμενου στο κατάστημα. Εφόσον ο πελάτης επιθυμεί να κάνει ανάληψη μεγαλύτερης των 400 ευρώ μπορεί είτε να την κάνει στο ΑΤΜ, ανάλογα με το όριο που έχει βάλει στην κάρτα του, είτε εντός του καταστήματος. 

Νωρίτερα, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών είχε εκδόσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από την Τρίτη, 24 Μαρτίου μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Για το λόγο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές.:

Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Πηγή: madata.gr