Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Ξεκίνησαν οι εκδρομείς – Κίνηση σε Αττική Οδό και Κηφισό

0
56

Οι εκδρομείς έχουν ήδη ξεκινήσει για τους προορισμούς τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

Με προβλήματα πραγματοποιείται ήδη η κυκλοφορία στις μεγάλες οδικές εξόδους όπως την Αττική Οδό, τον Κηφισό αλλά και εντός της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, καθυστερήσεις σημειώνονται στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, άνω των 30′ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία). Καθυστερήσεις και στην Περιφερειακή Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγ. Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης (έξοδος για Λαμία).

Κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κίνηση παρατηρείται και στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από Αττική Οδό έως Ιερά Οδό στην άνοδο και από την Αττική Οδό μέχρι την Παραλιακή στην κάθοδο.

Με δυσκολία η κίνηση στην άνοδο της Κηφισίας, από την Πανόρμου μέχρι και τη Φιλοθέη, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από Αλίμου έως Καραϊσκάκη, στο ρεύμα προς Πειραιά, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου (στην κάθοδο), στη Σταδίου και στην Πανεπιστημίου.

Ακόμη, πρόβλημα παρατηρείται και στο κέντρο του Πειραιά, καθώς και στη Λεωφόρο Σχιστού, στην έξοδο προς την Αθηνών-Κορίνθου.

Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ – Ανά 5 λεπτά τα δρομολόγια

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, από σήμερα το πρωί, παρουσιάζεται αυξημένη η κίνηση και στους δυο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, ποσοστό 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων έχουν προστεθεί δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς.

Την τιμητική της βέβαια στις προτιμήσεις των εκδρομέων έχει η Πάτρα και μετά ακολουθούν Αιτωλοακαρνανία, Βόλος, Λάρισα και Πελοπόννησος. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο η Πάτρα θα περάσει τα επίπεδα του 2019. Τα πρώτα δρομολόγια σήμερα ξεκίνησαν από τις 5:30 π.μ. ανά πέντε λεπτά και πληρότητα 100%, και αύριο από τις 7 πάλι ανά πέντε λεπτά.

Γεμάτα τα πλοία

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 12 αναχωρήσεις πλοίων. Από το λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένα 6 δρομολόγια, ακόμη 6 από το Λαύριο, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια συμβατικών πλοίων και 12 καταμαράν. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 24/02 τουλάχιστον 6.036 κρατήσεις εισιτηρίων, για το Σάββατο 25/02, 1907 και για την Κυριακή 26/02, 1567 εισιτήρια.

πηγή: ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr