Τροχαίο στη Βουλή: Ο 23χρονος Ιάσονας δίνει ζωή σε πάνω από 6 ασθενείς

0
60

Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων του 23χρονου Ιάσονα, του δικυκλιστή που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός μετά το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης, καθώς χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό νοσοκομείο ανέλαβε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος.

Δύο χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο θα αφαιρέσουν την καρδιά και τους πνεύμονές του.

Ο άτυχος 23χρονος, από την πρώτη στιγμή του τροχαίου έξω από τη Βουλή, όταν ο αστυνομικός – οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας της Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παρανόμως αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο Κοινοβούλιο, είχε κριθεί κλινικά νεκρός. Η οικογένειά του απόφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, έτσι ώστε να πάρουν ζωή άλλοι άνθρωποι μέσα από τον Ιάσονα.

Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν, είχε δηλώσει συντετριμμένη η μητέρα του Ιάσονα.

Πηγή: madata.gr