Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν δύο από τους τραυματίες

0
42

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο οι δύο τραυματίες του δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ προσέκρουσε με σταματημένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, αυτοκίνητο που είχε πάθει βλάβη. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε ακαριαία ένας 19χρονος ενώ σήμερα ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου περιέγραψε τι συνέβη εκείνες τις στιγμές.

Ο οδηγός του ενός από τα δύο οχήματα στα όποια προσέκρουσε λεωφορείο των ΚΤΕΛ περιγράφει την τραγική στιγμή. Είχε σταματήσει στην άκρη του δρόμου, επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα επειδή είχε υποστεί κάποια βλάβη όπως λέει, και είχε καλέσει για βοήθεια τηλεφωνικά τον γιό του που ακολουθούσε με άλλο όχημα.

«Άκουσα ένα μπαμ, όλα μαύρα, δεν κατάλαβα τι έγινε», είπε ο οδηγός.

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 19χρονου συνοδηγού του, Θεόδωρου Καραγκούνη, ενώ ο 23χρονος γιος του και 28χρονος συγγενής τους που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Οι τραυματίες που έφτασαν στο «Παπαγεωργίου» υποβλήθηκαν άμεσα σε χειρουργικές επεμβάσεις και η κατάσταση τους είναι πολύ κρίσιμη. Οι συγγενείς πιστεύουν σε έναν θαύμα.

Οι 77 επιβάτες του λεωφορείου βγήκαν σώοι και αρκετοί έσπευσαν για βοήθεια στους τραυματίες.

Έρευνα για τις συνθήκες
Σύμφωνα πάντως, με την ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα και παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή της σύγκρουσης.

«Ήταν αναμμένα τα φώτα, στη Λέα ήμουν», είπε ο παέρας.

«Τι έμπειρος ο οδηγός; Έτσι είναι οι έμπειροι;», είπε συγγενής τραυματιών.

Η Τροχαία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.  O οδηγός του λεωφορείου που συνελήφθη αμέσως μετά το δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: madata.gr