Τσακαλώτος: Είστε σίγουρα υπουργός Οικονομικών χώρας του Νότου;

0
78

Σημερινό άρθρο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σχολιάζει με δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκώντας κριτική σχετικά με τη θέση της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης.

“Ο κ. Σταϊκούρας σε σημερινό του άρθρο στην iefimerida χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή συμφωνία ορθολογική, γιατί κινείται, ισόποσα, στη λογική των επιδοτήσεων και των δανείων'”, σημειώνει ο Ε. Τσακαλώντος επισημαίνοντας ότι “η θέση των Νοτίων χωρών ήταν να υπάρχουν περισσότερες επιδοτήσεις παρά δάνεια”. “Η αρχική πρόταση (με στήριξη Γαλλίας-Γερμανίας, που ήδη προσπαθούσε να συμβιβάσει Βορρά-Νότο), είχε περισσότερες επιδοτήσεις και λιγότερα δάνεια (500 δισ. επιδοτήσεις 250 -δισ. δάνεια)”, σημειώνει και προσθέτει ότι “τα δάνεια αυξήθηκαν και οι επιδοτήσεις μειώθηκαν μετά από απαιτήσεις των Βορείων. (390 δισ. επιδοτήσεις -360 δισ. δάνεια)”.

“Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει την συμφωνία «ορθολογική» ακριβώς για το σημείο όπου έχασαν οι Νότιοι και κέρδισαν οι Βόρειοι”, σχολιάζει ο τέως υπουργός Οικονομικών απευθύνοντας ερώτημα στον κ. Σταϊκούρα αν είναι “σίγουρα υπουργός Οικονομικών χώρας του Νότου;”.

“Ο κ. Μητσοτάκης καθόταν σίγουρα στην σωστή πλευρά του τραπεζιού της διαπραγμάτευσης;”, διερωτάται ο Ε. Τσακαλώτος και καταλήγει με υστερόγραφο: “Εκείνο το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ακόμα χαμένο στην μετάφραση;”.

Πηγή: madata.gr