Τσακλόγλου: Εντός του 2021 η εξέλιξη του ασφαλιστικού σε κεφαλαιοποιητικό

0
45

Δεν μας το επιβάλλει κανείς. Θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας.

Τη μετεξέλιξη του αναδιανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό εντός του 2021 ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού ανέπτυξε την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα λέγοντας ότι δεν την επέβαλε κανείς στη χώρα αλλά είναι μια καινοτομία η οποία μεριμνά για τις επόμενες γενιές και μετατρέπει το ασφαλιστικό σε μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. “Δεν θα βρείτε στον προϋπολογισμό του 2021 κονδύλια το οποίο να δεσμεύονται για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Το 2021 σχεδιάζουμε και ψηφίζουμε, το 2022 περνάμε στην εφαρμογή” είπε. 

Αιτιολογώντας την εξέλιξη του συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει σήμερα να μεριμνήσει για τις επόμενες γενιές αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος στο ασφαλιστικό.

Καταλήγοντας ο Υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η Ελλάδα στάθηκε διπλή άτυχη με την πανδημία καθώς πέραν των υγειονομικών συνεπειών ήρθε σε χρονική περίοδο που όλοι οι διεθνείς οίκοι προέβλεπαν μεγάλη ανάπτυξη. “Είναι πιθανό ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο εξάμηνο. Εύχομαι με τα εμβόλια να μπει τέλος στον εφιάλτη. Με τη συνετή διαχείριση των πόρων του ταμείου ανάπτυξης όμως, θα προχωρήσουμε  σε αλλαγή του παραγωγικού υποδείγματος με περισσότερες δουλειές και μεγαλύτερα εισοδήματα” είπε.

Πηγή: madata.gr