Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας

0
50

Στη συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών, βέβαια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν απέφυγε την εμπρηστική ρητορική ειδικά στα θέματα με την Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «κάποιοι σύμμαχοί μας συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στην ατζέντα του ΝΑΤΟ» με σαφείς αιχμές, δηλαδή, κατά της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ο κ. Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι «η Ελλάδα έστειλε πολεμικά σκάφη στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας» προσθέτοντας ότι παρενέβη το ΝΑΤΟ, καθώς είδε μια πιθανότητα σύγκρουσης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τους S-400. Υποστήριξε ότι επιθυμία της Άγκυρας είναι να αγοράσει Patriot εξηγώντας σύμφωνα με τη Daily Sabah ότι οι S-400 ήταν λύση ανάγκης.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ χαιρέτισε με ικανοποίηση τη γραμμή επικοινωνίας 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε κρίση. Ενώ για τους S-400, υποστήριξε ότι αποτελούν απειλή για τα συμμαχικά αεροσκάφη κι έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ απειλούν με εμπάργκο λόγω των S400 και η Τουρκία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της.

enikos

Πηγή: madata.gr