Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας

0
71

Την επείγουσα ανάγκη να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο επεσήμανε στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στη συνάντηση που είχαν την Κυριακή 16 Αυγούστου στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανήρτησε μήνυμα στο twitter για τη συνάντηση, στο οποίο αναφέρει: Συζητήσαμε με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Πομπέο τις διμερείς μας σχέσεις και σημαντικά ζητήματα, όπως η ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη και η Συρία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων ενάντια στα προκλητικά βήματα της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Στη συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και τη συνάντηση του τελευταίου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα.

«Η Ελλάδα πάντα προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα, λέει ότι η Τουρκία λειτουργεί παράνομα και ότι δεν εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο… Αλλά εμείς ό,τι κάνουμε είναι πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο. Εμείς πάντα είμαστε φυσικά υπέρ του διαλόγου και ο πρόεδρός μας το έχει αποδείξει και το έχουμε πει εδώ και καιρό, όπως κι ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτό και θα το δείτε, το είχαμε πει… Κι αυτό το είδαμε και το είδαν».

Πηγή: madata.gr