Τσικνοπέμπτη: Ένα εκατομμύριο σουβλάκια καταναλώθηκε σε μια μέρα στην Πάτρα

0
50

Τα σουβλατζίδικα στην Πάτρα υπολογίζουν ότι καταναλώθηκαν έως και ένα εκατομμύριο σουβλάκια ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, η αγορά κρέατος στην πόλη, λόγω Τσικνοπέμπτης, κινήθηκε με δύο όψεις, καθώς οι καιρικές συνθήκες από τη μία και η αποδέσμευση από υγειονομικούς περιορισμούς που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, από την άλλη, έφεραν σημαντικές ανακατατάξεις.

Επαγγελματίες του κλάδου ανέφεραν στην «Πελοπόννησο» ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του εθίμου ήταν οι εταιρείες παρασκευής και εμπορίας, οι οποίες είχαν την δυνατότητα προμήθειας της αγοράς, με απίστευτες ποσότητες από σουβλάκια χοιρινού ή κοτόπουλου.

Οι εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο ακόμα και για πώληση 1 εκατομμυρίου τεμαχίων, τις τελευταίες ημέρες στην τοπική αγορά, με βασικότερους πελάτες τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες, αλλά και πελάτες που διοργάνωσαν υπαίθρια τσικνίσματα σε όλη την πόλη. Ο αριθμός δεν είναι υπερβολικός, αν σκεφτεί κανείς ότι η Πάτρα έχει πληθυσμό γύρω στις 300.000 κατοίκους, μαζί με τα περίχωρα κι αν η κατανάλωση υπολογιστεί με 3 τεμάχια ανά άτομο, τότε οι πωλήσεις σε σουβλάκια πλησιάζει σε αυτό το νούμερο.

Σύμφωνα με άνθρωπο της αγοράς κρέατος που μίλησε στην «Π», ο ίδιος μόνο προμήθευσε χθες έξι καταστήματα της Πάτρας με 30.000 σουβλάκια.

Το σουβλάκι ήταν ο «βασιλιάς» της χθεσινής ημέρας, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Πάτρας Παναγιώτης Ζυγούρας, ο οποίος συμφώνησε ότι ο αριθμός 1 εκατ. σουβλάκια δεν είναι υπερβολή.

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγούρα, ο τζίρος στα άλλα είδη κρέατος ήταν μειωμένος στο 50% σε σύγκριση με την περυσινή Τσικνοπέμπτη, όπου ο κόσμος γιόρτασε κατά πολύ στο σπίτι του, λόγω πανδημίας, και έτσι είχε σπεύσει να κάνει τις σχετικές προμήθειες.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα κρεοπωλεία της γειτονιάς δεν είναι ικανοποιημένα από τις πωλήσεις, πλην αυτών που αφορούσαν σε σουβλάκια. Ο κόσμος φαίνεται πως βγήκε από τα σπίτια του, πλημμύρισε κέντρο και συνοικίες, οπότε η αγορά είχε απόλυτη ανάγκη μόνο για σουβλάκια, χθες, όλη την ημέρα.

Φέτος, η εικόνα «απελευθέρωσης» στο κέντρο της Πάτρας και ειδικά στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, θύμιζε Καρναβάλι, με τα καφέ γεμάτα από κόσμο και τις υπαίθριες ψησταριές να δημιουργούν το χαρακτηριστικό σύννεφο της τσίκνας.

πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr