Τσιόδρας: Δεν είπα ποτέ ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες

0
94

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας εξήγησε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό

Ποτέ δεν είπα ότι τα παιδιά είναι υγειονομικές βόμβες. Αν είχα πει τέτοιο πράγμα θα έπρεπε να με καθαιρέσετε και να βρείτε άλλον εκπρόσωπο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, εξήγησε για ακόμη μια φορά για ποιο λόγο αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο. Γι’ αυτό και προηγούνται στις προσπάθειες επανόδου για μια νέα κανονικότητα. Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα ότι 14 χώρες στην Ευρώπη έχουν αποφασίσει την επανένταξη των παιδιών στα σχολεία. «Τα παιδιά έπρεπε να προηγούνται όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο αλλά αυτά σαν μια ελπίδα της κοινωνίας μας πρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γιατί τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο τη νόσο

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι ακόμη σαφής. Ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορα δεδομένα από διάφορες μελέτες αλλά αυτές, όπως σημείωσε, δεν έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς επιστήμονες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πολιτική αντιπαράθεση που επικρατεί γύρω από τα παιδιά και αν αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η επιστημονική αβεβαιότητα πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και να τσακώνονται κάποιοι και να λένε “κάνετε λάθος, δεν είναι σωστό”. Τώρα ξέρουμε. Είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Εχουμε δει την επικινδυνότητα του ιού. Θρηνούμε για το Ηνωμένο Βασίλειο. Θρηνούμε για όλους αλλά πρέπει να πάρουμε μέτρα για το άνοιγμα της κοινωνίας».

Πηγή: madata.gr