Τσιόδρας: Έχω να πάω σε καφετέρια ή εστιατόριο από τον Φεβρουάριο

0
44

Δεν έχω πάει σε καφέ ή εστιατόριο από τον Φεβρουάριο ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας

“Είναι ώρα μιας προσωπικής επιλογής. Δεν είναι όμως επιλογή σκλαβιάς ή δεσμών. Είναι μία επιλογή ελευθερίας. Δυστυχώς παραβιάζονται οι προσωπικές μας ελευθερίες όχι στο μέτρο του να αισθανθούμε ανελεύθεροι ή εγκλεισμένοι –και εξαρτάται από εμάς πώς θα το δούμε- αλλά είναι η μοναδική μας επιλογή αυτή τη στιγμή, η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή” ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

“Δεν έχω πάει σε καφέ ή εστιατόριο από τον Φεβρουάριο. Αν ήθελα να βγω, να ξεσκάσω ή να πάω να δω έναν φίλο μου, δεν θα έβγαζα τη μάσκα όταν του μιλάω. Θα την έβγαζα μόνο για να φάω” τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

“Το λέμε συνέχεια: προσπαθήστε να αποφύγετε όσο αυτό είναι εφικτό τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, φοράτε σωστά τη μάσκα, να περιορίσουμε τις συναθροίσεις», είπε ο κ. Τσιόδρας, και τόνισε: «Όταν επιβάλλουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας κάποια συμπεριφορά, την τηρούμε πιο εύκολα».

“Το να πλένουμε συχνά τα χέρια μας δεν είναι ψυχαναγκασμός. Είναι μια ελεύθερη επιλογή που θα εμποδίσει τη μεταφορά του ιού” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: madata.gr