Τσιόδρας για νέους: Και εγώ αν ήμουν 17χρονος θα αμφισβητούσα τους πάντες

0
75

Τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδιαλιά. «Σήμερα κρούουμε το κόκκινο καμπανάκι – και με τη δική μου παρουσία», είπε χαρακτηριστικά

O καθηγητής είπε ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων εξηγείται από το γεγονός ότι διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι, αλλά επίσης ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αύξησης της κινητικότητας και του στενού συγχρωτισμού.

Επιπλέον, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεότερες ηλικίες, τονίζοντας πως οι νέοι δεν είναι άτρωτοι. «Οι επιδημίες αυτές αφορούν και νέους ανθρώπους που μπορεί να νοσηλευθούν και να νοσήσουν σοβαρά. Να κατανοήσουν και οι νέοι άνθρωποι ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε το φάσμα των μακροχρόνιων επιπτώσεων του ιού», τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της συμπεριφοράς, ειδικά των νεότερων, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι στην επιτροπή συζητήθηκε μια ειδική επικοινωνιακή στρατηγική προς τους νέους, με μηνύματα από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους. 

«Το μήνυμα δεν αφορά λιγότερο τον νέο από τον ηλικιωμένο- δεν έχει νόημα να μιλάμε για κοινωνικές εκδηλώσεις και να αφήνουμε στο περιθώριο κάποιες άλλες «διαδηλώσεις». Δεν θα έπρεπε να είναι τιμωρητική η παρέμβαση μας αλλά συμβουλευτική. Και εγώ αν ήμουν 17 ετών θα είχα μια αμφισβήτηση προς τους πάντες» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: madata.gr