Τσιόδρας: Κρίσιμο να καθυστερήσει η αύξηση των κρουσμάτων για 6-8 εβδομάδες

0
101

Να παραμείνει η καμπύλη των κρουσμάτων όσο το δυνατόν πιο επίπεδη, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε ερώτηση του Newsbomb.gr και της Διονυσίας Προκόπη για τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ με βάση τα μαθηματικά μοντέλα για την κορύφωση της νόσου στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν θέλουμε να δούμε κορύφωση.

Κρίσιμο είναι να καθυστερήσει η αύξηση των κρουσμάτων, ώστε σε διάστημα 6 με 8 εβδομάδων να έχει καλυτερεύσει ο καιρός, να έχουμε δώσει χρόνο για να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία και να έχουν προχωρήσει οι έρευνες για το εμβόλιο, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι ένα αντιικό φάρμακο από την Ιαπωνία, το οποίο χρησιμοποιείται για τη γρίπη, φαίνεται ότι βοήθησε σε κινεζικές μελέτες για τη μείωση των επιπέδων του ιού.

«Πρώτη φορά ακούμε για αυτό το φάρμακο» είπε και πρόσθεσε πως η Ιαπωνία είναι μία από τις χώρες που είναι μπροστά στην τεχνολογία των φαρμάκων για την γρίπη. «Έχει γίνει συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΦ για παραγγελία αυτού του φαρμάκου. Θεωρώ ότι θα είναι καλό να έχουμε ένα στοκ εδώ για τα δύσκολα περιστατικά, για τα οποία δεν θα έχουμε άλλη επιλογή και δεν δουλεύουν οι συνδυασμοί που έχουμε μέχρι τώρα στην πατρίδα μας» δήλωσε.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Πηγή: madata.gr