Τσιόδρας: Ο ιός είναι εδώ θα μας πιέσει κι άλλο – Καμπανάκι για Αττική, Αχαΐα και Λασίθι

0
45

Στοιχεία και τα πλήρη δεδομένα για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης την Επιτροπή Θσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε, ότι είναι πάρα πολλά τα ενεργά κρούσματα κι ότι δυστυχώς υπάρχει μεγάλη αύξηση στην Αθήνα. Η Αττική χρειάζεται ειδική προσοχή τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε μεγάλη ανησυχία και για την Αχαΐα, αλλά και το Λασίθι.

Ειδικότερα για την Αττική είπε, ότι σημειώθηκε αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και 123% στη δυτική Αττική με μέσο όρο ηλικίας τους άνω των 40 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εισαγωγές και τις νοσηλείες είπε ότι το 75% των νοσηλευομένων είναι άνω των 55 ετών.

Ο καθηγητής υπογράμμισε, ότι ο ιός ξεφεύγει από τα μέτρα και προσπαθεί να βρει τρόπο να παραμείνει λέγοντας επίσης ότι «ο ιός είναι εδώ και θα πιέσει κι άλλο». Επίσης, εξήγησε ότι είναι άλλο η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού για την οποία ανέφερε ότι είναι συνδυασμός μεταλλάξεων.

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο της επικράτειας είπε ότι η περιοχή της Ηπείρου εμφανίζει την καλύτερη εικόνα κι ευχήθηκε αυτό να παραμείνει ως έχει.

Οι πίνακες δείχνουν την μεγάλη αύξηση στην Αττική, η οποία σε πολλές περιοχές ξεπερνά το 100%.

Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 3.791 ενεργά κρούσματα, τα οποία ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε πάρα πολλά. 

Από αυτά ο κεντρικός τομέας Αθηνών έχει 1040 ενεργά κρούσματα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη Βουλή.

news

Πηγή: madata.gr