Τσιόδρας: Τι ξεχωρίζει τις αλλεργίες από τον κορονοϊό

0
62

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κλήθηκε να συγκρίνει τα συμπτώματα του κορωνοϊού με αυτά των αλλεργιών, που εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας «ένα χαρακτηριστικό των αλλεργιών, είναι το φτάρνισμα και τα κόκκινα μάτια και ακολουθεί η καταρροή από τη μύτη και η φαγούρα. Αυτά τα τέσσερα συμπτώματα είναι που καθορίζουν την εμφάνιση μιας αλλεργίας. Κάποια από αυτά εμφανίζονται κυρίως στην αλλεργία, όπως το φτάρνισμα, η φαγούρα και τα κόκκινα μάτια, αλλά όχι στον κορωνοϊό».

Και συνέχισε, αναφέροντας πως «θέλει μια προσοχή αν προσπαθήσει κάποιος να διαφοροποιήσει τα συμπτώματα κι αν δεν είναι σίγουρος καλό θα είναι να ρωτά τον γιατρό του. Γιατί αν χρειαστεί θα πρέπει να ελεγχθεί. Επίσης, ο πυρετός δεν είναι συχνό φαινόμενο στην αλλεργία. Δεν καθορίζει την αλλεργική κατάσταση. Οι μυαλγίες ή η κόπωση που καμιά φορά εμφανίζουν τα αλλεργικά άτομα κάποιες φορές θέλει χρόνο για εκδηλωθεί, δεν είναι η οξεία καταβολή που εμφανίζεται με τη μόλυνση από κορωνοϊό».

Τέλος, επισήμανε πως «έχω μιλήσει με επικεφαλής επιστήμονες αλλεργιολόγους γι’ αυτό το θέμα και όλοι μου είπαν ότι τα άτομα με αλλεργίες θα πρέπει να συνεχίσουν τα φάρμακά τους, την αγωγή τους, να είναι σε επικοινωνία με τον γιατρό τους κι αν χρειαστεί έλεγχος, να γίνεται».

protothema

Πηγή: madata.gr