Τσίπρας για Δώρο Πάσχα: Μην διανοηθεί η κυβέρνηση την μη καταβολή του

0
103

Τηλεδιασκέψεις με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας, ενώ σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα ότι “αξιολογείται εάν θα καταβληθεί ή όχι το Δώρο Πάσχα στους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό”, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως «η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα». «Το κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του Δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η ίδια πηγή, σημειώνει πως οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν.

Συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν επίσης οι τομεάρχες Οικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου.

Πηγή: madata.gr