Τσίπρας: O Μητσοτάκης να αποπέμψει τη Λίνα Μενδώνη και να ζητήσει συγγνώμη

0
24

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ζητεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποπέμψει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο που οδήγησαν και στη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:

«Επί 20 και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. 

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα. 

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του. Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.

Να αποπέμψει την κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Πηγή: madata.gr