Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός να ζητήσει νέα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Τουρκία

0
78

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να σταματήσει να κρύβεται και να εμφανιστεί στη Βουλή για να ενημερώσει τον λαό για την ελληνοτουρική κρίση απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. «Να μας πει ποιο είναι το σχέδιο της χώρας ώστε να αποτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε θα επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί «επί της ουσίας της συζήτησης για την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου και επί της ουσίας της κρίσης που έχει ήδη ξεσπάσει και με δική σας ευθύνη. Και θα ζητήσω κύριε πρόεδρε να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία. Δεν μπορεί να κρύβεται. Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό» σημείωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας,  στην εισαγωγή της παρέμβασής του, κατηγόρησε την  κυβερνητική πλειοψηφία ότι «αποφάσισε να διεξαχθεί σήμερα η συζήτηση για τη παραπομπή του κ.Παπαγγελόπουλου, σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη της θερινής ραστώνης του Ιούλη. Κι όμως δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη».

«Από χθες το μεσημέρι» σημείωσε «έχει βγει στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο όλος ο Τουρκικός στόλος. 45 και πλέον πολεμικά πλοία βρίσκονται Νότια της Ρόδου. Για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά σε έρευνες του Τουρκικού ερευνητικού Ούρους Ρέις, που έχουν προαναγγελθεί σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και όχι σε αμφισβητούμενα νερά.

Και εσείς εδώ κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα για να συνεχίσετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό.

Καλώ λοιπόν τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή να συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα αναμένω την παρουσία του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Και επιφυλάσσομαι να λάβω εκ νέου τον λόγο».

Πηγή: madata.gr